divendres, 16 de març del 2012

Què sabem de les Xarxes Socials?

Avui, a la classe d'informàtica, hem parlat de Xarxes Socials. Algunes mestres ens hem adonat que els alumnes tenen perfil a alguna xarxa social, perquè ens han demanat amistat. Deixant de banda els components legals ( tots els pares sabreu que un menor no pot obrir un compte d'aquest tipus), no podem obviar que aquesta nova forma de comunicació s'ha estés a la societat, fins el punt de que ens quedem bocabadats si algú ens diu que no està a alguna de les moltes xarxes socials existents,

Davant la evidència, el millor és parlar amb els alumnes perquè siguin conscients del què fan. La xerrada s'ha centrat a la xarxa social Facebook, ja que és la que els alumnes estan fent servir.

Fent un símil amb l'edifici de l'escola, hem vist que Facebook és  com l'edifici escolar. Tots dos tenen un propietari: l'escola Conselleria d'Educació i Facebook, un senyor. Aquest senyor ens deixa entrar a la seva casa, ens lloga una "habitació" i nosaltres cream la pàgina. Al contracte, el senyor ens ha escrit que nosaltres donam permís perquè es facin servir per altres persones les nostres fotografies, imatges i la nostra informació privada.

Els nens s'han quedat molt sorpresos quan s'han adonat d'aquest fet. Lluny de crear alarma, han entés perfectament que és important reforçar la privadesa i no deixar que persones desconegudes puguin entrar a la seva pàgina, veure les fotografies o, inclús, escriure missatges al seu mur. Han arribat a la conclusió de que no han d'acceptar ser amics de desconeguts i també, tenir molt de compte amb els virus que circulen per la xarxa.



A pesar de tot, com diu na Kaouthar a aquesta presentació que han fet entre tots, "Internet no es malo". Tot al contrari, és una gran eina per l'aprenentatge integral dels alumnes. L'important és gestionar-la adequadament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva emprenta